Een moeder leert haar kinderen om hun kleren te wassen en de afwas te doen: “We moeten ons niet schamen om te helpen”

Op de Hoofdlijn

Het leven als moeder is verre van gemakkelijk. Vanaf het moment dat een baby wordt geboren, stapelen de verantwoordelijkheden zich op in een razend tempo.

Vrouwen benaderen deze ervaring echter op verschillende manieren, op hun eigen tempo en volgens hun kijk op het leven.

Een moeder leert haar kinderen om hun kleren te wassen en de afwas te doen: "We moeten ons niet schamen om te helpen"

Sommige moeders zijn toegeeflijk, andere veeleisender, en sommigen kiezen ervoor om hun kinderen te betrekken bij huishoudelijke taken.

Dit is de keuze van een jonge Schotse moeder die op sociale media bekendheid heeft gekregen vanwege haar unieke manier van het opvoeden van haar kinderen.

Dit verhaal, zoals gemeld door onze collega’s van Mirror, werpt licht op haar leven.

Natalie Sutherland, 32 jaar oud, is een jonge moeder die in Aberdeenshire, Schotland woont. In het verleden voelde ze zich gedwongen om te voldoen aan het stereotype van de “perfecte moeder die alles kan”.

Ze besloot echter haar eigen overtuigingen te volgen en te handelen naar haar moederlijke instincten, zoals Britse media in 2022 meldden.

Een moeder leert haar kinderen om hun kleren te wassen en de afwas te doen: "We moeten ons niet schamen om te helpen"

Juist omdat ze van haar kinderen houdt en grote verantwoordelijkheid draagt voor hun opvoeding, wilde ze hen op ongebruikelijke wijze betrekken bij het huishouden.

Haar overtuiging is om haar twee kinderen van jongs af aan verantwoordelijk te maken, zodat ze zelfstandig en proactief in het leven kunnen zijn.

Zoals ze benadrukt: “Deelnemen aan huishoudelijke taken zoals wassen of opruimen is niets om je voor te schamen.” Integendeel!

Naast haar rol als moeder en huisvrouw heeft ze ook een professioneel leven te leiden, een sociaal leven, een echtgenoot en andere verplichtingen.

Hoewel Natalie de huishoudelijke taken deelt met haar echtgenoot, zocht ze naar manieren om haar huishoudelijke werklast verder te verminderen.

Om haar tijd in evenwicht te brengen terwijl ze haar bedrijf met haar man Marcus beheert, besloot ze om enkele verantwoordelijkheden aan haar twee kinderen over te dragen.

Een moeder leert haar kinderen om hun kleren te wassen en de afwas te doen: "We moeten ons niet schamen om te helpen"

“Soms voel ik me schuldig als ik ze deze taken zie doen, maar ik geloof dat het heel nuttig is om onze kinderen deze dingen te leren,” zegt ze met overtuiging.

Ze heeft haar ervaring ook gedeeld op het sociale netwerk TikTok, wat een debat heeft aangewakkerd over deze niet-traditionele opvoedingsstijl.

Hoewel sommigen haar methode hebben bekritiseerd en vinden dat kinderen niet ‘moeten werken’ in huis, hebben anderen haar initiatief geprezen.

Natalie laat zich niet van de wijs brengen door negatieve kritiek. Ze is zich ervan bewust dat haar benadering zeer persoonlijk is, maar het is een levensstijl die bij haar past.

 

Rate article
( No ratings yet )
Share to friends
In De Weet
Add a comment