Een vijfjarige heldin redt haar moeder en broer van een levensbedreigend auto-ongeluk

Populair Nieuws

Moed kent geen leeftijd, en Lexi Shymanski, vijf jaar oud, is het perfecte voorbeeld.

Op een dag reed haar moeder, Angela, Lexi en haar broertje Peter door de Canadese Rockies in Alberta.

Angela was echter erg moe en slaperig, en we weten allemaal dat autorijden in een dergelijke toestand tot een ramp kan leiden.

Een vijfjarige heldin redt haar moeder en broer van een levensbedreigend auto-ongeluk

Angela viel achter het stuur in slaap en hun auto rolde uiteindelijk van een 12 meter hoge dijk langs de kant van de weg.

Baby Peter liep hoofdletsel en een hersenbloeding op, terwijl Angela haar rug brak. Lexi was de enige die geen fatale gevolgen ondervond.

Hoewel ze nog maar vijf jaar oud was, wist Lexi dat het leven van haar moeder en broer in haar handen lag. Ze maakte snel haar kinderzitje los en begon de steile dijk op te klimmen om hulp te zoeken.

Op blote voeten op de rotsen slaagde Lexi erin het ruige terrein te beklimmen en de weg te bereiken. Daar aangekomen begon ze signalen te geven aan passerende auto’s, en gelukkig stopte een van hen.

Het waren Lonnie en Jeremiah Jurek die besloten te stoppen en te kijken wat er aan de hand was. Ze wisten dat er iets mis was toen ze Lexi helemaal alleen langs de weg zagen staan.

“Toen ik haar van een zeer steile dijk zag komen”, vertelde Lonnie in een interview met Inside Edition, “zei ik tegen Jeremiah: ‘We moeten stoppen!'”

Een vijfjarige heldin redt haar moeder en broer van een levensbedreigend auto-ongeluk

‘Ze stond langs de kant van de weg en probeerde het verkeer tegen te houden,’ voegde Jeremiah eraan toe, ‘ze schreeuwde en zwaaide dat voertuigen moesten stoppen.’

Omdat ze geen tijd wilden verspillen, klom het echtpaar de dijk af en vond Lexi’s familie. Ze riepen om hulp en kort daarna werden Angela en Peter naar het ziekenhuis gebracht. Beiden moesten een operatie ondergaan, maar gelukkig herstellen ze.

Sprekend over de moed van haar dochter, vertelde Angela, die een tijdlang een rolstoel gebruikte en nu met een stok loopt, aan Inside Edition: “Dit kleine meisje is de reden dat we zo trots zijn:

“Het is dankzij dit kleine meisje dat ik leef, dat mijn baby leeft en dat mijn familie samen is.” Lexi’s vader voegde eraan toe: ‘Ik begon te huilen. Ik kon niet geloven wat ze had gedaan.’

Een vijfjarige heldin redt haar moeder en broer van een levensbedreigend auto-ongeluk

De politie van Edmonton kende Lexi een bronzen medaille toe voor haar moed. Zonder haar daden zouden haar moeder en broer gestorven zijn.

Goed gedaan, Lexi, je bent een echte superheld!

Rate article
( 1 assessment, average 5 from 5 )
Share to friends
In De Weet
Add a comment